Hulumtimi shpjegon pse duhet të pini kafe pas mëngjesit (jo më parë)

Do të shijoni nivele të rritura të energjisë

drink coffee

Të gjithë e dinë se përfitimi më i madh nga pirja e pijeve të nxehta është se ju jep një nxitje të madhe të energjisë. Ka kafeinë dhe kafeina është nxitësi më i popullarizuar i energjisë natyrore në botë. Ka shumë ushqime dhe pije të tjera me kafeinë – çaj jeshil, yerba maté, çokollatë – por asnjë prej tyre nuk i afrohet përmbajtjes së kafeinës në kafe.

 

Kafeja ndihmon në djegien e dhjamit

Nëse ndonjëherë merrni kohë për të zbritur në rreshtin e shtojcave të djegies së yndyrës, shikoni disa nga etiketat e përbërësve. Do të shihni se shumica e tyre kanë kafeinë. Kjo sepse kafeina është e shkëlqyeshme për t’ju ndihmuar në djegien e dhjamit.

 

Ju ndihmon të përqendroheni dhe të performoni më mirë

Scientists Find It Is Better to Drink Coffee After Breakfast, Not Before –  Here's Why

Kafeina është një përforcues i shkëlqyeshëm njohës. Ajo mpreh mendjen tuaj, përmirëson përqendrimin tuaj dhe ju lejon të performoni më mirë mendërisht dhe fizikisht. Ndërsa efektet mund të jenë vetëm të përkohshme, kjo mund të jetë e dobishme në situata të caktuara. Shembuj do të ishin kur keni një provë, po përpiqeni ta bëni orët e fundit të një turni pune, ose jeni duke bërë një stërvitje intensive në palestër

 

Ndihmon në uljen e rrezikut të diabetit tip 2

Kjo mund të duket se bie në kundërshtim me studimin e bërë në Universitetin e Bath, por nuk është kështu. Studimi ishte specifik për njerëzit që kishin bërë një natë të dobët gjumi. Sidoqoftë, në përgjithësi dhe në planin afatgjatë, pija e nxehtë mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut të diabetit të tipit 2.

 

Diabeti i tipit 2

Can Coffee Help Me Lose Weight? Myths about the Coffee Cleanse Diet | U.S.  News

Kjo mund të duket se bie në kundërshtim me studimin e bërë në Universitetin e Bath, por nuk është kështu. Studimi ishte specifik për njerëzit që kishin bërë një natë të dobët gjumi. Sidoqoftë, në përgjithësi dhe në planin afatgjatë, pija e nxehtë mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të diabetit të tipit 2.

 

Ka shumë antioksidantë

Një filxhan jo mund të ketë një sasi të vogël të lëndëve ushqyese, por e kompenson këtë me numrin e pabesueshëm të antioksidantëve që përmban. Në fakt, ka rreth 1000 antioksidantë të ndryshëm të identifikuar në fasulet e papjekura. Mund të ketë më shumë, veçanërisht pasi shkencëtarët nuk kanë identifikuar as të gjithë antioksidantët në natyrë.

 

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!