Hulumtimi shpjegon shkencën pas anashkalimit të mëngjesit për të humbur peshë

Karakteristikat anti-plakje

Përveç hormoneve anti-plakje që rriten kur anashkaloni mëngjesin, ka edhe veti të tjera kundër plakjes. Kjo përfshin një proces pastrimi qelizor, i cili ndihmon në eliminimin e qelizave të vdekura ose të dëmtuara dhe produkteve që ata lënë pas. Ato qeliza të dëmtuara bëjnë që plakja dhe sëmundjet që lidhen me plakjen të vendosen më shpejt.

Consequences & Effects of Skipping Meals

Rrit gatishmërinë mendore dhe aftësinë për t’u përqëndruar

Besoni apo jo, duhet mjaft vëmendje nga trupi juaj për të tretur ushqimin. Duke hequr dorë nga mëngjesi, ju po lejoni që mendja juaj të përqendrohet në proceset mendore dhe krijuese.

Një rritje në nivelet e energjisë

Ka disa arsye që anashkalimi i mëngjesit çon në një rritje të niveleve të energjisë. Arsyeja e parë është se shumë ushqime në mëngjes përmbajnë sasi të larta sheqeri dhe karbohidrate.

Is it really true that skipping breakfast will make you ill? | Daily Mail Online

Edhe ushqimet që portretizohen si mundësi të shëndetshme të mëngjesit shpesh nuk janë plotësisht të shëndetshme. Ngrënia e këtyre ushqimeve mund të rrisë energjinë fillimisht, por një përplasje energjie do të ndodhë menjëherë pas kësaj. Kjo do t’ju ​​lërë të ndiheni edhe më të lodhur sesa sikur të kishit anashkaluar mëngjesin.

 

Arsyeja tjetër që mos ngrënia e mëngjesit rrit nivelet e energjisë është sepse djeg dhjamin e ruajtur të trupit. Kur yndyra e trupit përdoret në vend të sheqerit për një rritje të energjisë, ajo funksionon shumë më mirë. Ndihmon për të mbajtur nivelin tuaj të energjisë të qëndrueshëm gjatë gjithë ditës, pa përplasjen e zakonshme që pason një mëngjes me sheqer.

 

Aftësia për të ngrënë një pije më të madhe ose darkë

Ndërsa akoma nuk do të doni të hani shumë, më vonë mund të hani një vakt më të madh. Ju do të jeni në gjendje të rrisni madhësinë e pjesës tuaj për të kompensuar çdo lëndë ushqyese të humbur. Plus, nëse darka juaj e preferuar është në menu, nuk do të duhet të ndiheni keq për ta ngrënë.

 

Hapsirë për ushqime

Watch when you eat: Restricting the time over which you eat may help lose weight - health - Hindustan Times

Ashtu si me ngrënien e një vakti më të madh më vonë gjatë ditës, mos ngrënia e mëngjesit lejon hapësirë ​​për ushqime. Ju nuk do të doni të kënaqeni gjithë kohën, por është e mrekullueshme herë pas here. Nëse anashkaloni mëngjesin, ka pak të ngjarë që një kënaqësi t’ju ​​vë mbi qëllimin tuaj të kalorive.

 

Nëse nuk mund ta kaloni mëngjesin

Disa njerëz nuk mund ta kalojnë mëngjesin. Cilado qoftë arsyeja për këtë, kjo metodë e humbjes së peshës nuk është për të gjithë. Nëse është kështu, ka mundësi të tjera.

A Low-Carb Diet for Beginners – The Ultimate Guide – Diet Doctor

Mëngjesi duhet të jetë për ushqime të shëndetshme dhe për t’i dhënë trupit tuaj një fillim të shëndetshëm. Kjo do të thotë që ju nuk duhet të zgjidhni ushqime me sasi të larta sheqeri.

 

Ju gjithashtu duhet të përpiqeni të shmangni sasi të larta të karbohidrateve. Në vend të kësaj, zgjidhni opsione të shëndetshme të tilla si vezë, avokado, bukë të thekur, arra dhe fruta. Nëse e bëni këtë, përsëri do të përjetoni përfitimet e humbjes së peshës nga anashkalimi i mëngjesit.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!