Terapia me dritë jeshile zvogëlon dhimbjen e migrenës, sipas shkencës

Detajet e studimit të dritës jeshile

Studimi përfshiu 29 pacientë. Shtatë prej tyre vuanin nga migrena episodike ndërsa pjesa tjetër vuanin nga migrena kronike. Dallimi midis dy llojeve është në numrin e migrenave që ka pacienti. Migrenat episodike klasifikohen si njerëz që kanë më pak se 15 migrenë në muaj, ndërsa kronike klasifikohet si 15 ose më shumë migrenë në muaj.

Could Migraine Pain Relief Be Found In The Color Green? : Shots - Health  News : NPR

Studimi 14-javor u nda në tre pjesë. Pjesa e parë 10-javëshe e gjatë përfshinte pacientët që u nënshtroheshin diodave të dritës së bardhë për një deri në dy orë në ditë. Pjesa e dytë ishte një pushim dy javë nga çdo trajtim i lehtë. Pjesa e tretë ishte gjithashtu 10 javë e gjatë dhe përfshinte pacientët që u nënshtroheshin diodave të dritës jeshile për një deri në dy orë në ditë.

 

Gjatë studimit, pacientët vazhduan trajtimet e përdorura më parë për migrenën në mënyrë që të mos kishte ndryshime të tjera në regjimet e tyre të zakonshme. Studimi vlerësoi një rezultat primar dhe sekondar. Kryesorja ishte numri i dhimbjeve të kokës gjatë periudhave të trajtimit. E dyta ishte intensiteti dhe frekuenca e dhimbjeve të kokës të raportuara nga pjesëmarrësit gjatë pushimit dy javë.

 

Rezultatet treguan se trajtimi me dritë të bardhë nuk kishte ndonjë efekt të rëndësishëm tek pacientët. Në mënyrë që të gjenerohen të dhëna specifike, duhej të kombinoheshin zvogëlimet e dhimbjeve të kokës për pacientët episodikë të migrenës dhe pacientët me migrenë kronike. Në përgjithësi, ka pasur një ulje mesatare prej 9.3 përqind në të gjitha kategoritë. Për rezultatin dytësor, gjithashtu nuk kishte ndryshime të rëndësishme.

 

Trajtimi i dritës jeshile ishte në mënyrë eksponenciale më efektiv. Në pacientët me migrenë episodike, numri i dhimbjeve të kokës u ul mesatarisht 69.6 përqind ndërsa pacientët me migrenë kronike panë një ulje mesatare prej rreth 42.2 përqind. Pacientët raportuan një cilësi më të mirë të jetës në përgjithësi kur vlerësonin rezultatin sekondar edhe pse kjo nuk mund të përcaktohej në një numër të veçantë.

 

 

Çfarë nënkuptojnë rezultatet për pacientët dhe komunitetin mjekësor

Për dekada, komuniteti shkencor nuk kishte mundësi të vërteta trajtimi për njerëzit që vuanin nga migrena, përveç ilaçeve orale dhe mjeteve juridike në shtëpi. Nëse ilaçet orale nuk ndihmuan, marrja e injeksioneve Botox ishte hapi tjetër.

green light therapy

Botox gjoja bllokon neurotransmetuesit që të mos dërgojnë sinjale dhimbje nga truri juaj. Sidoqoftë, ky nuk është trajtimi i dëshiruar pasi që mund të përfundoni me probleme të tjera nga mosndjesia e dhimbjes fare. Plus, jo shumë njerëz janë të kënaqur me idenë për të marrë një gjilpërë në fytyrën e tyre (megjithëse është ndoshta më ngushëlluese se migrena).

 

Të jesh në gjendje të trajtosh migrenën me terapi me dritë jeshile hap një bollëk të rrugëve të trajtimit. Nuk ka efekte anësore në trajtim siç ka me ilaçet. Ju nuk duhet të shqetësoheni për kimikatet që injektohen në trupin tuaj përmes Botox. Plus, trajtimi mund të bëhet në shtëpi. Në fakt, në fund të studimit, pacientëve u është ofruar mundësia të mbajnë pajisjet e tyre me dritë jeshile dhe 28 nga 29 persona zgjedhin t’i mbajnë ato.

 

Përfitimi më i dukshëm është se dritat jeshile janë të lira. Pothuajse të gjithë mund të përballojnë të vendosin një llambë LED në buxhetin e tyre dhe nuk do t’ju duhet një recetë për të.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!