Mjekët zbulojnë se humbja e oreksit mund të zbulojë këto probleme

Stresi

The Impact of Stress on Innovation - IdeaScale

Stresi i bën gjëra qesharake trupit. Një person do të bëhet aq emocional për shkak të zemërimit të vazhdueshëm saqë dëshiron të hajë gjatë gjithë kohës. Sidoqoftë, një person tjetër mund të jetë aq i mbingarkuar me jetën saqë nuk mund të hajë vetëm një copë bukë.

 

Medikamente

List of Ototoxic Medications - Sound Relief Hearing Center

Disa ilaçe do të shkaktojnë humbjen e oreksit, posaçërisht ilaqet kundër depresionit. Ndërsa në disa raste, ju mirëpresni një pushim nga uria e vazhdueshme, në raste të tjera, bëhet e rëndë dhe njerëzit mund të qëndrojnë me ditë pa ushqim. Receta të tjera, të tilla si ato për të trajtuar diabetin, gjithashtu mund të bëjnë që ju të ndiheni  një të përzier kur përmendni gjithçka të ngrënshme.

 

Ju po mireni me diçka

Why You Might Feel Like You Have a Cold Before Your Period | POPSUGAR Fitness

Kur trupi juaj po lufton me një sëmundje, sistemi juaj imunitar do të lëshojë një kimikat të njohur si citokina. Qëllimi i kësaj kimike është të ju bëjë të flini në mënyrë që të pushoni dhe të shëroheni. Siç e dini, sistemi juaj imunitar bën punën e tij më të mirë kur jeni në gjumë.

 

Ju jeni shtatzënë

A mund të jeni shtatzënë dhe të mos e dini atë? Shtatzënia shkakton të gjitha llojet e ndryshimeve hormonale brenda trupit. Një nga ndryshimet më të zakonshme që do të përjetoni do të jetë oreksi juaj.

Excess Weight Among Pregnant Women May Interfere with Child's Developing Brain | NYU Langone News

Një minutë mund të hani turshi dhe gjalpë kikiriku, dhe minutën tjetër aroma e kafesë ju bën të dëshironi të vjella. Humbja e oreksit mund të shkaktohet nga të përzierat ose luhatjet e tjera hormonale të pranishme kur jeni në pritje të një fëmije.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!