5 arsye pse nuk duhet t’i mbani gazrat tuaja, sipas shkencës

Trupi juaj mund ta rithith atë.

5 Reasons You Shouldn’t Hold In Your Fart, According to Science

Kur e detyroni trupin tuaj të mbajë gazrën tuaj, trupit nuk i mbetet asnjë mundësi tjetër përveç se ta rithith atë. Ai vihet në qarkullim përsëri dhe gjithashtu mund të shpëtojë përmes frymëmarrjes tuaj ose si një gromësirë.

 

Mund të ju shkaktojë dhimbje

5 Reasons You Shouldn’t Hold In Your Fart, According to Science

Kur tkurrni muskujt tuaj për të shmangur gazrat që të shpëtojnë, ajo ndërton presion brenda trupit tuaj dhe mund të çojë në dhimbje, tretje dhe urth. Nëse bëhet rregullisht, mund të shkaktojë ënjtje edhe në aparatin tuaj tretës.

 

Ndikon në shëndetin tuaj të zorrës së trashë.

5 Reasons You Shouldn’t Hold In Your Fart, According to Science

Gazra eliminon presionin në trupin tuaj. Ndërsa gazra është e mirë për zorrën e trashë, mbajtja e tij mund ta irritojë atë dhe gjithashtu mund të shkaktojë hemorroide.

 

Do t’ju bëjë të ndiheni të fryrë gjatë gjithë kohës.

 5 Reasons You Shouldn’t Hold In Your Fart, According to Science

Ndërsa është ende e diskutueshme nëse mbajtja e gazrave ju bën të fryheni apo jo, është zbuluar se mbajtja e tyre brenda vullnetarisht ju bën të shqetësoheni dhe ju jep përshtypjen se mund të jeni të fryrë.

 

Mund të jetë duke sinjalizuar një problem më të keq.

5 Reasons You Shouldn’t Hold In Your Fart, According to Science

Ndërsa gazrat janë  plotësisht normale dhe të shëndetshme, modeli dhe aroma e tij në të vërtetë mund të tregojnë për çështje të mundshme shëndetësore si intolerancën ushqimore dhe problemet e tretjes. Gazrat jashtëzakonisht të qelbura gjithashtu mund të tregojnë një përmbajtje të lartë squfuri në trupin tuaj. Nëse gazrat tuaja ndihen të dhimbshme ose diçka tjetër përveçse normale për ju, ju sugjerojmë që të konsultoheni me një mjek.

 

A keni qenë ndonjëherë në një situatë ku u detyruat të mbani gazrën tuaj? Ndani historitë tuaja me ne në komente!