8 Përfitimet shëndetësore të të qenit i organizuar, sipas ekspertëve

Ju hani më mirë

Help you eat better to feel better by Alwiyah

A e dini se ka të ngjarë të bëni zgjedhje më të shëndetshme të ushqimit nëse hapësira juaj është e organizuar? Kjo sepse hapësirat e rrëmujshme shpesh janë stresuese, duke rezultuar në dëshirën që truri të gjejë ndonjë metodë për të përballuar. Kjo pastaj çon në vendimin për të marrë diçka më pak të shëndetshme për të ngrënë që truri do të marrë pozitivisht.

 

E keni më të lehtë të përqendroheni

 

Truri vazhdimisht po përpunon gjërat, dhe rrëmuja dhe çorganizimi janë gjëra që gjithashtu duhet t’i përpunojë. Një studim zbuloi se truri natyrshëm percepton dhe pothuajse katalogon gjithçka që është brenda këndvështrimit të tij, duke shtuar përpunimin që po kalon. Kjo do të thotë që një mjedis i rrëmujshëm mund të mbingarkojë korteksin vizual të trurit tuaj, duke çuar në vështirësi në mbledhjen e informacionit më të rëndësishëm.

 

Keni më shumë kohë për veten tuaj

Me-Time' is More Important Than Date Nights for Healthy Relationships, Says  New Survey of Adults

Kur jeni i organizuar, jeni në gjendje të kryeni detyrat e kërkuara më shpejt, duke ju siguruar kështu më shumë kohë të lirë për të kaluar. Ju nuk do të duhet të kaloni një orë në kërkim të një sendi që mungon në një rrëmujë të paorganizuar, të nxitoni për të ekzekutuar detyra minutën e fundit ose të kaloni shumë kohë duke u përpjekur të përfundoni një detyrë që do të ishte më e lehtë pa stres.

 

Ju jeni më aktiv

 

Një shtëpi e organizuar kërkon kryerjen e rregullt të detyrave të ngjashme. Punët e përditshme aktualisht llogariten si ushtrime në shumë mënyra, veçanërisht kur ato përfshijnë shumë aktivitet. Kjo do të thotë që ju jeni ndoshta më aktiv se ata që nuk shqetësohen me detyra të tilla nëse jeni të përkushtuar ndaj një organizate.

 

Ju keni humor më të mirë

Good Mood Guide

Kur shtëpia juaj është e tëra rrëmujë, ka shumë të ngjarë të ndiheni të stresuar dhe të lodhur. Kjo, nga ana tjetër, mund të çojë në ndjenja depresioni dhe ankthi që çojnë në një gjendje të thartë dhe uljen e të menduarit pozitivisht. Shikoni përreth  nëse mund ta përshkruani më mirë shtëpinë tuaj si të çrregullt, të çrregullt ose të mbushur me të gjitha llojet e projekteve të papërfunduara, do të jeni më të stresuar.

 

Ka më shumë të ngjarë që t’i përmbaheni një rutine ushtrimesh

Mund të duhet shumë disiplinë për t’iu përmbajtur një plani për të punuar. Nëse jeni i organizuar, keni një shans më të lartë për të arritur ta bëni. Por pse? Studimi thotë se kjo është për shkak se ju keni praktikuar aftësitë tuaja të organizimit në jetën tuaj të përditshme, duke ju lejuar kështu të krijoni në mënyrë korrekte dhe efektive një rutinë ushtrimi pune në mënyrë që të mund të ndiqni me lehtësi.

 

Shtëpia juaj do të jetë më e shëndetshme

Breathe Easier—Healthy Homes Go Mainstream | Professional Builder

Kur një shtëpi është e papastërt, pluhuri mblidhet në sipërfaqet e grumbujve të sendeve dhe poshtë tyre! Nëse mendoni se pluhuri është i padëmshëm dhe lehtësisht mund të pastrohet pa ndonjë pasojë, mendoni përsëri. Hulumtimet tregojnë se një numër tronditës i gjërave mund të qëndrojnë mesatarisht, pluhuri normal i shtëpisë, duke përfshirë:

 

  • Insektet që zbërthehen, të cilat mund të strehojnë baktere
  • Lëkura e njeriut, e cila mund të strehojë baktere
  • Feçet e marimangave të pluhurit, të cilat mund të strehojnë baktere dhe patogjenë
  • Polen, i cili mund të jetë problem nëse jeni alergjik
  • Arseniku, një kimikat tepër toksik që ndodh natyrshëm në koren e tokës përshkruhet zakonisht në media si një helm

 

 

Ju flini më lehtë

Kaosi dhe mungesa e organizimit mund të ndikojnë në aftësinë tuaj për të fjetur në shumë mënyra. Për ta vënë atë në perspektivë, këtu janë disa nga gjërat pozitive që bën organizimi për gjumin:

 

  • Ulja e niveleve të stresit, i cili zvogëlon rrezikun e pagjumësisë dhe ju ndihmon të flini më lehtë
  • Rregullimi i shtratit tuaj në mëngjes, e cila çon në një mundësi 19% më të lartë për të shijuar një gjumë të mirë netësh
  • Bërja e detyrave në kohë, duke ju lejuar të përfundoni punën më herët dhe të shkoni në shtrat në kohë
  • Të kesh çarçafë të pastër dhe të freskët, gjë që çon në 75% mundësi më të larta për të fjetur më mirë.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!