4 arsye pse është mirë që të flesh me jastëk mes këmbëve

 

  1. Përmirëson qarkullimin e gjakut në trupin tuaj.

4 Reasons Why It’s Good to Sleep With a Pillow Between Your Legs

Vendosja e një jastëku midis këmbëve dhe ngritja e tyre ndihmon në lehtësimin e rrjedhjes së gjakut në trupin tuaj. Ai heq presionin nga venat tuaja dhe lehtëson qarkullimin e gjakut, duke ndihmuar organet tuaja të funksionojnë siç duhet dhe madje rrit sistemin tuaj imunitar. Mund të ju ndihmojë gjithashtu të lehtësoni dhimbjet e venave me variçe.

 

  1. Parandalon gërhitjen

Cure Snoring Naturally: 5 Home Remedies that will Give You Relief from Snoring | How to Treat Snoring at Home

Sipas ekspertëve, gjumi në anën tuaj të majtë është pozicioni më i mirë për ju nëse vuani nga gërhitja. Por meqenëse fjetja në njërën anë mund të ushtrojë presion në shpinë dhe ijë, rekomandohet të vendosni një jastëk midis këmbëve tuaja në mënyrë që të relaksoheni.

 

  1. Ndihmon në zvogëlimin e stresit në gjunjë.

4 Reasons Why It’s Good to Sleep With a Pillow Between Your Legs

Nëse dhimbja e gjurit shpesh ju mban zgjuar natën, mbase është koha të filloni të flini me një jastëk midis këmbëve tuaja. Amortizimi ju ndihmon të relaksoheni dhe mund të lehtësojë dhimbjen tuaj. Nëse fle në shpinë, vendos jastëkun poshtë gjunjëve, ose nëse fle në krah, provo ta vendosësh midis gjunjëve.

 

  1. Ju ndihmon të ruani pozicionin e duhur të gjumit.

Best Sleeping Position For Acid Reflux: The Gerd Sleeping Position

Fjetja me jastëk midis këmbëve zvogëlon presionin në pjesën e poshtme të shpinës dhe në shtyllën kurrizore. Nëse flini në shpinë, mbajtja e një jastëku të vogël poshtë shtyllës kurrizore mund t’ju ​​ndihmojë gjithashtu ta mbani trupin tuaj të vendosur në një qëndrim të mirë. Nëse një jastëk normal nuk mjafton, jastëkët e bërë posaçërisht janë në dispozicion në internet që mund t’ju ndihmojnë të flini më mirë.

 

Me sa jastëk flini zakonisht?Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!