8 sjellje të çuditshme të qenit tuaj që më në fund mund të shpjegohen

 

  1. Ndjekja e bishtit të tyre

Why Dogs Lick Your Face or Feet and 11 Other Strange Behaviors That Can Finally Be Explained

Ky veprim ka 3 kuptime themelore dhe cilado qoftë, kërkon vëmendjen tuaj të plotë. Opsioni i parë mund të jetë që qeni juaj është jashtëzakonisht i mërzitur dhe po kërkon pothuajse gjithçka për t’u argëtuar. Një opsion tjetër do të ishte që ai mund të ketë parazitë, të cilët mund të shkaktojnë kruajtje ose djegie. Dhe opsioni i tretë, nëse qeni juaj ndjek bishtin e tij shpesh, ai mund të vuajë nga OCD (çrregullim obsesiv-kompulsiv) i shkaktuar nga stresi, ankthi ose zhgënjimi.

 

  1. Lipirja e fytyrës ose këmbës

Why Dogs Lick Your Face or Feet and 11 Other Strange Behaviors That Can Finally Be Explained

Kjo është një nga mënyrat më të zakonshme që qentë të shprehin dashuri dhe respekt për pronarët e tyre njerëzorë. Nëse këlyshi juaj ju lëpin këmbët, mund të përpiqet të ndiejë shijen tuaj, përbërjen tuaj kimike dhe gjendjen tuaj shëndetësore. Ndonjëherë, qeni do ta bëjë këtë vetëm për të tërhequr vëmendjen tuaj.

 

  1. Anojnë kokat e tyre në njërën anë

Why Dogs Lick Your Face or Feet and 11 Other Strange Behaviors That Can Finally Be Explained

Një nga gjërat më zemëruese për të parë është një qen që anon kokën në një përpjekje për të kuptuar më mirë atë që po bëni ose po thoni. Disa teori deklarojnë se duke bërë këtë, ata janë në gjendje të dëgjojnë tone ose fjalë me më shumë saktësi.

 

  1. Të ngazëllehesh për kapjen e topit

Why Dogs Lick Your Face or Feet and 11 Other Strange Behaviors That Can Finally Be Explained

Të kaloni kohë me këlyshin ose qenin tuaj dhe të luani lojëra që e dini se u pëlqejnë do të thotë bota për ta. Jo vetëm që është argëtim, por kapja e topit dhe rikthimi i saj tek ju është një mënyrë për t’ju dhënë një “dhuratë” dhe për t’ju kënaqur.

 

  1. Shkundja e një lodre

Why Dogs Lick Your Face or Feet and 11 Other Strange Behaviors That Can Finally Be Explained

Siç e dini tashmë, qentë janë të afërm të largët të ujqërve. Qentë janë gjenetikisht të afërt me të afërmit e tyre të egër, dhe kështu janë disa nga reagimet e tyre. Lodra e një qeni ndonjëherë mund të kuptohet si një lloj preje. Shkundja e lodrës me forcë është një reagim automatik që ka mbetur nga instinktet e tyre të gjuetisë. Sidoqoftë, shumica e qenve në shtëpi e bëjnë këtë vetëm për argëtim.

 

  1. Fërkimi i fytyrës së tyre

Why Dogs Lick Your Face or Feet and 11 Other Strange Behaviors That Can Finally Be Explained

Putrat e para të qenit tuaj janë shumë të dobishme kur bëhet fjalë për t’i mbajtur gjërat të rregullta. Ata i përdorin ato për të pastruar fytyrat e tyre kur kanë probleme alergjie, veçanërisht nëse ndjehjn kruarje. Vini re se nëse e shpërbleni qenin tuaj kur e bën këtë, mund të jeni i sigurt se ata do ta përsërisin veprimin gjithnjë e më shpesh. Është gjithashtu një shenjë nënshtrimi ndaj kafshëve të tjera ose pronarëve të tyre.

 

  1. Gara nëpër shtëpi pasi ta keni larë

Why Dogs Lick Your Face or Feet and 11 Other Strange Behaviors That Can Finally Be Explained

Nëse qeni juaj vrapon nëpër shtëpi me shpejtësinë e dritës pasi ka bërë një banjë të këndshme, atëherë ai po përjeton diçka të quajtur FRAP (periudha e aktivitetit të rastësishëm frenetik). Është një akumulim ekstrem i energjisë. Shumica e qenve e urrejnë vërtet bërjen e banjove dhe kur më në fund ndjehen se janë të lirë dhe tortura ka mbaruar, ata shpërthejnë nga gëzimi i pastër. Kjo, në të njëjtën kohë, i ndihmon ata të thahen dhe të rimarrin aromën e tyre natyrale, gjë që gjithashtu i bën ata jashtëzakonisht të lumtur sepse aromat e shamponit zakonisht nuk u pëlqejnë atyre.

 

  1. Rrotullimi para se të shtrihen

Why Dogs Lick Your Face or Feet and 11 Other Strange Behaviors That Can Finally Be Explained

Siç e përmendëm më parë, qentë janë të afërm të largët të ujqërve. Të rrotullohen disa herë në boshtin e tyre është mënyra e tyre për të kontrolluar rrethinën e tyre dhe për t’u siguruar që asgjë e rrezikshme nuk është duke pritur të hidhet jashtë dhe t’i marrë ata në befasi. Sigurisht, në rastin e qenve shtëpiak, ky është kryesisht një reagim i trashëguar. Kjo është gjithashtu një mënyrë për të provuar ujërat dhe për t’u siguruar që vendi i tyre i ri i gjumit është mjaft i rehatshëm për të fjetur.

 

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!