Si të dini nëse një mace është shtatzënë

 

Si të dini nëse macja juaj është shtatzënë

How to Know if Your Cat Is Pregnant

Pas rreth 15 ditësh nga momenti i konceptimit, thithat e maces tuaj do të bëhen rozë, do të rriten në madhësi dhe do të bëhen më të ndritshme. Nëse nuk do të mund t’i shihje më parë nën gëzofin e saj, tani ato do të duken.

Në fillim të shtatzënisë, macet mund të ndjejnë të përzier apo edhe të vjella. Kjo është arsyeja pse ata mund të humbin pak peshë.

Pas kësaj periudhe, macja do të ketë një oreks më të mirë dhe ajo do të hajë më shpesh. Mesatarisht, pesha e saj do të rritet me 4 bs, por kjo varet nga sa kotele ka.

How to Know if Your Cat Is Pregnant

Ju do të vini re se barku i kafshës suaj do të rritet në madhësi. Mos u mundoni të prekni barkun ose ta shtyni atë, edhe nëse jeni shumë të kujdesshëm. Është vërtet e lehtë të dëmtoni kotelet.

 

Macet shtatzëna kërkojnë shumë më shumë vëmendje dhe dashuri.

How to Know if Your Cat Is Pregnant

Kohëzgjatja dhe frekuenca e gjumit do të rritet. Mos u mundoni të zgjoni macen tuaj, lëreni të pushojë.

E rëndësishme: Ndryshimet në sjelljen dhe gjendjen shëndetësore të maces tuaj mund të shkaktohen jo vetëm nga shtatzënia, por nga sëmundje dhe probleme të tjera. Për të zbuluar saktësisht se çfarë po ndodh me macen tuaj, çojeni tek veterineri.

Ndërsa afrohet koha e lindjes, macja juaj do të përpiqet të gjejë vende të qeta për të lindur. Kjo zakonisht ndodh rreth 2 ditë para lindjes, por mund të fillojë edhe vetëm disa orë më parë. Ju mund ta ndihmoni kafshën tuaj duke krijuar një vend të këndshëm dhe të butë larg çdo zhurme.

How to Know if Your Cat Is Pregnant

Rreth 24-48 orë para lindjes, macja juaj mund të shqetësohet shumë. Ajo mund të vrapojë nëpër shtëpi.

Përveç lëvizjes kaotike dhe sjelljes, ajo ndoshta do të fillojë edhe mjaullinë….

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!