Si të kujdesemi për një tatuazh të ri

 

Në fillim

  1. Sigurohuni që tatuazhi të aplikojë një shtresë pelte naftës.

How to Take Care of a New Tattoo

Pas largimit nga studioja, tatuazhi juaj duhet të vendosë një shtresë të hollë pelteje në tatuazhin tuaj të freskët.

 

  1. Lini artistin të jua lidhë tauazhin me një fashë rr.

How to Take Care of a New Tattoo

Artisti juaj i tatuazheve duhet të jetë përgjegjës për ta bërë këtë. Sigurohuni që të largoheni nga studioja me një fashë rreth tatuazhit tuaj, në mënyrë që të mbrohet.

 

  1. Pas disa orësh, lani butësisht tatuazhin.

How to Take Care of a New Tattoo

Pasi të keni lënë fashën tuaj në tatuazhin tuaj për disa orë, lani butësisht zonën e tatuazhit me sapun dhe ujë .

 

Ditët në vazhdim

  1. Vendosni një krem ​​anti-bakterial.

How to Take Care of a New Tattoo

Ju duhet ta aplikoni këtë dy herë në ditë për ta mbajtur tatuazhin tuaj pa baktere. Mos vendosni një fashë tjetër.

 

  1. Vazhdoni të lani tatuazhin.

How to Take Care of a New Tattoo

Ju duhet të vazhdoni procesin e larjes së tij me sapun antimikrobik dhe ujë dy herë në ditë. Gjithmonë sigurohuni që ta thani të thatë.

 

  1. Vendosni kremin hidratues.

How to Take Care of a New Tattoo

Pasi të keni larë tatuazhin tuaj, duhet të vendosni gjithmonë krem ​​hidratues për ta mbajtur atë zonë të lagur. E njëjta gjë vlen edhe për larjen, duhet ta bëni dy herë në ditë. Përsëriteni këtë proces për 2-4 javë derisa të shihni se tatuazhi është shëruar plotësisht.

 

  1. Shmangni gërvishtjen e tij.

How to Take Care of a New Tattoo

Tatuazhi juaj mund të kruhet ose të krijojë shtresa të forta, por kurrë nuk duhet bërë këto lloj veprimesh, dhe në asnjë moment, ta gërvishtni atë. Kjo vetëm do ta bëjë më të lehtë për të marrë një infeksion dhe që ngjyra të zbehet.

 

  1. Shmangni notin dhe diellin.

How to Take Care of a New Tattoo

Për 2 javët e para, mos notoni ose qëndroni nën diell ose mund të dëmtoni tatuazhin tuaj për shkak të ekspozimit.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!