5 mënyra efektive për tu bërë më shumë i vëmendshëm

Lëreni veten të ëndërroni

10 Effective Ways To Achieve Mindfulness | 5 Minute Read

Ëndërrimet nuk janë vetëm argëtuese dhe relaksuese janë gjithashtu të shëndetshme. Kjo do të thotë që edhe kur nuk është e angazhuar në një detyrë serioze, po mendon, lëviz dhe përkul muskujt e saj të krijimtarisë. Kërkimet kanë parë shumë efekte pozitive të ëndërrimit me sy hapur ose ndryshe fantazimit dhe një nga përfitimet më pak të njohura është mënyra se si mund ti ndihmojë mendjes.

 

Merrni kontakt me shqisat tuaja

Shqisat tuaja janë ato që ju krijojnë në të tashmen, e cila është një aspekt kryesor i ndërgjegjësimit. Të mësuarit për të angazhuar shqisat tuaja për t’ju mbajtur të rrënjosur në momentin aktual është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar të mësoni ndërgjegjësim.

5 Simple Mindfulness Practices for Daily Life - Mindful

Kjo sepse kur mendimet tuaja ju kontrollojnë dhe ju humbni në to, ka të ngjarë që nuk po i kushtoni shumë vëmendje shqisave tuaja.

 

Veproni secilën gjë në mënyrë të ndërgjegjshme

10 Ways Mindfulness Can Help You Manage Anxiety | Mind is the Master

Shumë njerëz hanë të shpërqendruar. Në vend të kësaj ju mund të:

 • Kontrolloni telefonin tuaj
 • Lexoj gazeta
 • Shikoni shfaqje ose video në TV
 • Llidhni ushqimin shpejt ndërsa mendoni për listën tuaj të gjërave
 • Punoni ndërsa hani
 • Merrni biseda të vazhdueshme

 

Dëgjo me gjithë zemrën tënde

Mindfulness for Children - Well Guides - The New York Times

Kur dikush po flet, ju mund të:

 • Përqendrohuni në atë që do të thoni më pas
 • Bëni gjykime mbi fjalët e tyre
 • Humbni plotësisht në mendimet tuaja
 • Kini gjysmë mendje për gjërat që duhet të bëni
 • Jini të vetëdijshëm për qëndrimin ose pamjen tuaj

 

Këto veprime do të thotë që ju nuk po i dëgjoni vërtet ata që ju flasin. Jo vetëm që është e parespektueshme, por është edhe e keqe për ju nëse përpiqeni të keni kujdes.

 

Përfundoni çdo ditë në një mënyrë pozitive

7 Easy Ways to Be Mindful in Your Everyday Life - Happify Daily

Pavarësisht sa keq shkoi çdo ditë, përpiquni ta përfundoni çdo ditë me mendim pozitiv duke u përqëndruar në pjesët më të mira të saj. Jini mirënjohës për të gjitha momentet e vogla të pozitivitetit, edhe nëse janë aq të thjeshtë sa të pini një filxhan të mirë çaji ose t’i buzëqeshni dikujt në tren.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!