Gjërat që nuk duhet t’i sakrifikoni për një lidhje

Çdo marrëdhënie duhet të mbështesë, të inkurajojë, ngre lart dhe të sfidojë që të bëheni një person më i mirë.

Një marrëdhënie duhet që të mos ju thith energjinë dhe të ju bëjë një person shumë të keq dhe të dëmshëm për rrethin.

Më poshtë ne ju listojmë gjërat që nuk duhet t’i sakrifikoni për lidhjen tuaj me partnerin:

1. Lirinë

Nëse vazhdimisht duhet ta kontrolloni partnerin tuaj ose të ndiheni fajtor për të shkuar diku me shokët ose familjen,
kjo tregon se lidhja juaj nuk e ka besimin e duhur. Kontrolli i sjelljes së partnerit tregon se personi nuk ndihet i kënaqur me të,
dhe kjo patjetër duhet të zgjidhet përpara se ju të angazhoheni në një lidhje afatgjate.

2. Veten tuaj
Asnjëherë mos ndrysho veten për dikë tjetër; personi i duhur do t’ju dojë për asgjë më pak se vetja juaj e plotë, autentike.
Gjithashtu, personi i duhur nuk do të dëshironte që ju të ndryshoni, sepse ata gëzojnë thelbin tuaj të vërtetë,
pa pasur nevojë të ndryshoni diçka. Të gjitha marrëdhëniet kërkojnë kompromise të vogla.

3. Lumturinë
Nëse dikush nuk e përmirëson jetën tuaj dhe shton gëzimin tuaj, atëherë për çfarë qëllimi shërbejnë ata në jetën tuaj?
Nëse partneri juaj ju tërheq poshtë dhe ju bën të ndiheni të acaruar për veten dhe jetën, atëherë është koha për të anuluar marrëdhënien.

4. Ëndërrat tua

Një partneritet ideal përbëhet nga dy njerëz në të njëjtin mision, duke mbështetur njëri-tjetrin çdo hap të rrugës.
Ose, vetëm dy njerëz që kanë ëndrra të ndryshme, por ende inkurajojnë dhe mbushin me gëzim njëri-tjetrin.
Nëse nuk keni dikë në të njëjtën rrugë si ju mos hezitoni të prishni marrëdhënien.

5. Paqen e brendshme
Partneri juaj duhet t’ju bëjë të keni një ndjenjë të thellë të qetësisë që ju bën të harroni për kaosin rreth jush.
Nëse ju bëjnë të shqetësuar, nervozë ose të zemëruar për një pjesë të madhe të kohës, ata vetëm do të ju dobësojnë juve.
Partneri juaj duhet të ketë paqe brenda vetes dhe ta pasqyrojë atë edhe mbi ju.

6. Lidhjet tuaja me të tjerët

Marrëdhëniet tuaja me miqtë dhe familjen nuk duhet të vuajnë vetëm sepse keni një të dashur.
Partneri juaj duhet t’ju lejojë të keni kohë për familjarët dhe miqt tuaj.
Sigurohuni që keni një partner të besueshëm dhe të sigurt, i cili nuk ju nevojitet gjatë gjithë kohës për të qenë i lumtur.

7. Komunikimin
Çdo marrëdhënie kërkon një angazhim të thellë për të dëgjuar me të vërtetë personin tjetër dhe për të kuptuar mendimet dhe ndjenjat e tij ose të saj.
Një marrëdhënie e dashur dhe e hapur përbëhet nga dy njerëz që vlerësojnë mendimin e njëri-tjetrit dhe nuk gjykojnë njëri-tjetrin.
Nëse ju ndjeni vazhdimisht se partneri juaj nuk bën një përpjekje të sinqertë për të komunikuar hapur me ju, le ta dinë se nevojat tuaja nuk po përmbushen.

Shpërndaje me dikë që i duhet ky informacion.
NDRYSHE