Këshilla që mund t’ju ndihmojnë të shmangni aksidentet gjatë dimrit

Jo vetëm që një makinë është një mjet i përshtatshëm transporti, por është gjithashtu një përgjegjësi e madhe për një shofer veçanërisht në mot të keq. Sipas hulumtimeve të bëra nga shkencëtarët amerikanë, rreth 22% e të gjitha aksidenteve rrugore çdo vit janë për shkak të faktorëve meteorologjikë.

1.Në mjegull
6 Driving Tips That Can Help You Avoid Car Accidents in Bad Weather
Nëse po vozitni me mjegull, dritaret anësore të makinës tuaj duhet të mbahen poshtë, në mënyrë që të dëgjoni se çfarë po ndodh më mirë jashtë. Përveç kësaj, ndizni dritat tuaja të ulëta në vend të dritave tuaja të larta. Kur përdorni rreze të gjata, drita do të reflektojë në grimcat më të vogla të mjegullës, të cilat mund t’ju ngatërrojnë gjatë drejtimit.

2.Në një rrugë të rrëshqitshme
6 Driving Tips That Can Help You Avoid Car Accidents in Bad Weather
Kur vozitni në një rrugë të rrëshqitshme, kushtoni vëmendje kur shkoni poshtë e lart urave.
Si rregull, përzierja e kripës së rërës largohet shpejt prej urave dhe kjo është arsyeja pse ato paraqesin një burim të shtuar rreziku për makinat.

3. Gjatë shiut
6 Driving Tips That Can Help You Avoid Car Accidents in Bad Weather
Duke ardhur në një pellg të madh, është më mirë të ndaloni makinën përpara tij dhe të përpiqeni ta matni atë për të qenë të sigurt që mund ta kaloni. Është në rregull nëse ka një linjë makinash të tjera pas jush – duke matur pellgun, do të ndihmoni edhe drejtuesit e tjerë të kapërcejnë pengesën.

4. Koha me shi gjatë natës
6 Driving Tips That Can Help You Avoid Car Accidents in Bad Weather
Rrjedhjet e forta të shiut krijojnë gjithashtu një ekran reflektues kur dritat ndizen. Kjo është arsyeja pse është më mirë të rregulloni fenerët në mënyrë që rrezet e tyre të mos shkojnë lart.

5. Pirgje dëbore
6 Driving Tips That Can Help You Avoid Car Accidents in Bad Weather
Nëse përfundoni në një gur bore në kurbën e rrugës gjatë dimrit, mos e drejtoni timonin në drejtim të kundërt. Është e nevojshme të mbash timonin drejtuar në të njëjtin drejtim dhe të kthehesh në rrugë duke shtypur vazhdimisht gazin.

6. Gjatë një stuhie të pluhirt
6 Driving Tips That Can Help You Avoid Car Accidents in Bad Weather
Në mënyrë që të siguroheni në pikën e destinacionit gjatë një stuhie pluhuri, midis shumë rekomandimeve të tjera, ekspertët e një ndërmarrje të madhe prodhuese rekomandojnë të largoheni nga rruga, të parkoni makinën mbi supe dhe të mbani të fikura fenerët e tij. Përndryshe, makina të tjera gabimisht mund të marrin dritat e makinës suaj për lëvizjen e trafikut dhe të përplasen në të.

A ju është dashur ndonjëherë të vozitni në mot të keq? Ju lutemi ndani ato me ne në komente!