10 truqe për të realizuar foto profesionale me telefon

Sot ekzistojnë shumë telefona të mencur që mund tju shndërrojnë në një fotograf profesional. Kreativiteti nuk ka nevojë për një kamerë profesionale.

1.Bëni foto pa përdorur duart

Është e vështirë për të bërë një selfie me shumë njerëz në të njëjtën kohë: dikush është gjithmonë jashtë kornizës, ose dora juaj duket. Për të zgjidhur këtë çështje, bëni një mbështetje të thjeshtë.

Çfarë duhet të bëni: Merrni një kartë plastike që nuk ju nevojitet, dhe përkuleni atë dy herë në mënyrë që ta bëni telefonin tuaj të qëndrojë më mirë. Përdorni kufjet ose timer për të bërë foton.

2. Bëni foto me opsionin Panorama

Përdorni funksionin Panorama për të bërë shumë foto të ngjashme në një foto.

Çfarë duhet të bëni: Zgjidhni mënyrën panoramike, vendosni personin në vend dhe filloni të lëvizni telefonin në çdo drejtim. Sapo personi është jashtë kornizës, ai automatikisht ndalet ose ngadalësohet.

3. Përdorni aplikacione të ndryshme

Përdorni aplikacione të ndryshme për të shtuar efekte interesante. Për shembull, aplikacioni RollWorld mund të bëjë foto interesante me dimesione të ndryshme.

Çfarë duhet të bëni: Shkarkoni aplikacionin, dhe ngarkoni një fotografi panoramike ose vetëm një foto interesante që keni marrë. Luani me efektet dhe ju do të merrni një foto unike dhe fantastike.

4. Foto nënujore

Që të bëni një foto të tillë nuk ju duhet edhe aq shumë mjete.

Çfarë duhet të bëni: Merrni një qese dhe mbështjelleni telefonin tuaj, pastaj atë futeni në një gotë me ujë. Për të nxjerrë një foto, përdorni kufjet tuaj.

5. Përdorni reflektor

Portretet nganjëherë kërkojnë ndriçim shtesë për më shumë thellësi dhe shkëlqim. Çdo sipërfaqe reflektuese do të mjaftojë.

Çfarë duhet të bëni: Merrni një reflektor diellor ose thjesht fletë metalike. Materiali reflektues do të ndihmojë të shkëlqejë zonat e errëta ose të shtoni pak dritë.

6. Përdorni HDR

Funksioni HDR kombinon disa foto të ndryshme në një. Kjo i bën fotografitë të ndritshme dhe më të gjalla.

Çfarë duhet të bëni: Hapni kamerën, aktivizoni HDR dhe bëni një foto.

7. Bashkangjitni telefonin tuaj me një tullumbace

Ju nuk keni nevojë për një drone të shtrenjtë për të bërë një foto në ajër. Ju mund ta lidhni telefonin tuaj me një tullumbace.

Çfarë duhet të bëni: Merrni një tullumbace të madhe të mbushur me helium. Lidheni plotësisht telefonin tuaj dhe një fije të fortë për të. Lëshojeni atë në ajër dhe bëni një foto me opsionin timer.

8. Syze dielli si një filter polarizues

Syzet e diellit mund ta bëjnë ujin më të kthjellët, të heqin qafe shkëlqimin dhe ta bëjnë qiellin më të bukur.

Çfarë duhet të bëni: Vetëm hidhni një sy përmes lenteve. Nëse dëshironi të hiqni shikimin nga rrezatimi, sigurohuni që syzet e diellit të jenë të polarizuara.

9. Përdorni imazhe të tjera

Telefoni juaj i mençur mund t’ju ndihmojë të krijoni një selfie kolazh të veçantë.

Çfarë të bëni: Gjeni një imazh në Web, ose bëni vetë për të shtuar një element nga një tjetër foto në vetë-portretin tuaj. Ky mashtrim varet vetëm nga imagjinata juaj, prandaj le të fluturojë!

10. Pastroni kamerën tuaj

Përdorni një gomë të zakonshme për të pastruar kamerën tuaj të telefonit. Me të vërtetë mund të bëjë ndryshimin! /Ndryshe