Terapistët zbulojnë 5 gjëra që mund të mësoni nga dështimet e kaluara

Dështimi juaj i kaluar shpesh është pjesë e procesit

 past failures

Problemet, hapat e gabuar dhe vështirësitë shkojnë krah për krah kur jeni duke punuar drejt një qëllimi. Sipas studimeve, çdo dështim ndryshon perspektivën tuaj dhe ju ndihmon të ndryshoni kursin kur është e nevojshme. Shumë herë, kur jeni duke u përpjekur të bëni diçka, është thjesht provë dhe gabim, dhe dështimi mund të jetë çelësi për të hapur një derë të re për të kaluar.

 

Dështimi i së kaluarës duhet të mësohet

 When 'Failure Is OK' Is Not OK

Nëse shikoni futboll profesionist, do të shihni se lojtarët bien pa pushim. Është pjesa konkurruese e lojës, dhe trajnerët vazhdimisht u kujtojnë lojtarëve të tyre se si të luajnë, por të rikthehen, të shmangin lëndimet dhe të përmirësojnë aftësitë e tyre. Një studim zbuloi se mësimi i fëmijëve për të dështuar në të vërtetë ndërton besimin e tyre dhe i ndihmon ata të rriten për të qenë të rritur elastikë. Nëse nuk keni mësuar se si të dështoni dhe të riktheheni përsëri, nuk do të provoni gjëra të reja. Ju do të jeni të paralizuar, të shqetësuar për dështimin aq shumë saqë nuk pranoni të dilni dhe të rrezikoni. Jeta është e çrregullt, por mos kini frikë të merreni me rrëmujën e dështimit.

 

Dështimet e së kaluarës ju mësojnë se papërsosmëria është në rregull

How to Overcome Your Fear of Failure

Mediat sociale përshëndesin përsosjen. Kjo ju bën të ndiheni sikur jeni inferiorë nëse shtëpia, fytyra dhe fëmijët tuaj nuk janë perfekte. Ju mëson të ndiheni të zhgënjyer nga papërsosmëria, edhe pse e dini thellë se jeta e vërtetë nuk është e përsosur. Dështimi ju mëson se jeta nuk është gjithçka e rregullt si portretet e mediave sociale. Kur mësoni se si të toleroni papërsosmëritë tuaja, ndiheni në paqe. Ju mësoni se ndonjëherë nuk mund të bëni asgjë për dështimet tuaja, por i pranoni ato dhe vazhdoni të lëvizni.

 

Dështimi të ndihmon ndaj vështrimit të jetës

6 Ways to Turn Failure Into Success Every Time | Inc.com

Dështimi është një përvojë e zakonshme. Kur përjetoni dështim, siç është humbja e punës, mënyra se si e trajtoni flet shumë për fëmijët tuaj. Ndërsa ata vëzhgojnë se ju merreni me dështimet tuaja, ata do të mësojnë se ndonjëherë jeta nuk funksionon gjithmonë siç dëshironi. Mbrojtja e fëmijëve tuaj nga zhgënjimi dëmton aftësinë e tyre për t’u rritur elastik dhe të dinë se si të tolerojnë dështimin. Përdorni dështimet tuaja për të modeluar se si të mos dorëzoheni.

Lejoni fëmijët tuaj të provojnë gjëra të reja. Lërini të dështojnë ndonjëherë. Është e vështirë të shikosh si prind, por është një mësim i rëndësishëm për fëmijët tuaj që të rriten në të rritur mendërisht të fortë, të pavarur.

 

Dështimi ju mëson të jeni fleksibil

Opinion | Conquering the Freshman Fear of Failure - The New York Times

Shpresojmë, pasi të keni dështuar në diçka, nuk do të përpiqeni të bëni të njëjtën gjë në të njëjtën mënyrë. Ju duhet të mësoni të përshtateni, të jeni fleksibël, të përshtateni kur është e nevojshme. Kjo duhet t’ju ndihmojë të kuptoni se ka shumë mënyra për të përmbushur qëllimin tuaj. Duke qenë mjet fleksibël, ju mund të përshtateni dhe të ndryshoni mënyrat tuaja.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!