Këto 8 punë ju bëjnë të shtoni peshë

  1.   Agjent udhëtimesh

These 10 Jobs Make You Gain Weight

Këta njerëz duhet të përpiqen më të mirën e tyre për të kënaqur çdo klient, duke planifikuar dhe organizuar udhëtimet e tyre. Procesi përfshin shumë presion dhe stres sepse, përveç nevojave të klientëve, gjithmonë ka objektiva të shitjeve që duhet të arrijnë agjentët e udhëtimit. Plus, roli përfshin orë të tëra ulur.

 

  1. Avokati

These 10 Jobs Make You Gain Weight

Në këtë fushë, stresi dhe presioni janë gjëra të zakonshme. Kështu që ngrënia për shkak të ankthit dhe mos kontrollit të pjesëve dhe numërimit të kalorive e bën atë një nga punët që ka më shumë të ngjarë të shtoni në peshë.

 

  1. Punonjësi social

These 10 Jobs Make You Gain Weight

Ashtu si agjentët e udhëtimit, punonjësit socialë kalojnë shumë orë ulur. Ata shpesh hanë në tryezat e tyre dhe pothuajse kurrë nuk kanë mundësi të marrin pjesë në ushtrime ose ndonjë aktivitet fizik gjatë ditës së tyre të punës.

 

  1. Mësuesi

These 10 Jobs Make You Gain Weight

Kur dëgjoni fjalën “mësues”, çfarë imazhi të vjen në mendje së pari? Një person i ulur në një tavolinë, apo jo? Mësuesit ndonjëherë ulen në tryezat e tyre ndërsa japin leksione, dhe ata gjithashtu bëjnë të gjithë punën e tyre administrative ndërsa janë ulur duke u përgatitur për klasat e tyre, duke notuar, duke kontrolluar pjesëmarrjen, etj.

 

  1. Artist, projektues dhe arkitekt

These 10 Jobs Make You Gain Weight

Këto profesione shkojnë krah për krah me orë fleksibël dhe punë të pavarur. Meqenëse profesionistë të tillë kryesisht mbështeten te krijimtaria dhe frymëzimi, ata nuk kanë pse t’i përmbahen orareve strikte. E njëjta gjë vlen edhe për vaktet e tyre. Ata ushqehen kur të duan dhe punojnë ulur.

 

  1. Asistent administrativ

These 10 Jobs Make You Gain Weight

Një rol tjetër i ulur që përfshin gjithmonë të qenit i gatshëm për të ndihmuar të tjerët. Puna është e lidhur me shumë stres dhe ankth në baza ditore, për të mos përmendur një shembull klasik të një zakoni të keq të drekës të hahet mu para kompjuterit.

 

 

  1. Shkencëtar

These 10 Jobs Make You Gain Weight

Intelektuali shpesh shkon krah për krah me një mungesë të lëvizshmërisë. Duke qenë shumë të etur për të mësuar më shumë dhe për të zbuluar gjëra të reja, këta profesionistë ndonjëherë harrojnë për zakonet e shëndetshme të të ngrënit. Për shembull, në NASA, ata inkurajojnë ushtrime gjatë orarit të punës dhe promovojnë programe kundër shtimit të peshës.

 

  1. Oficeri i policisë

These 10 Jobs Make You Gain Weight

Imazhi i një polici që ha vetem ëmbëlsira është klasik, apo jo? Por a keni menduar ndonjëherë pse? Ky profesion është një nga më stresuesit, dhe vetëm mendoni për të gjithë punën e zyrës me të cilën duhet të merren. Për këta njerëz, ngrënia shpesh është mënyra e vetme efektive për të luftuar stresin.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!