Gjërat që nuk duhet t’ja thoni një gruaje shtatzënë

Shtatëzania thuhet se është periudha më e bukur e jetës së një femre. Personat që bëjnë pjesë në jetën e saj, duhet të kenë parasysh se gjendja shpirtërore e tyre është e ndjeshme, prandaj nuk duhet t’i thoni disa gjëra.

1. Mendoj se ndihem shtatëzënë edhe unë

Image result for pregnant

Deri në momentin që ju nuk e keni konfirmuar, nuk është mirë të flisni parakohe. Verifikojeni atë duke shkuar tek doktori dhe pastaj tregoni. Kështu do të solidarizohet me ju.

2. Dukesh shumë e shëndoshë

Related image

Kjo fjali do ta bëjë atë më të ndjeshme dhe më emcionale dhe më vështirë do ta pranojë veten. Ndoshta ajo e di këtë gjë, por nuk është e nevojshme ta dëgjojë nga të tjerët. Është e njëjta ndjesi, kur dikush komenton peshën.

3. Nuk duhet ta bësh këtë veprim

Të bërit ushtrime për të mbajtur trupin e shëndoshë. Femrat shtatëzëna nuk janë të sëmura, ato duhet të vazhdojnë aktivitetin e tyre, me pak kujdes, por jo ta ndalojnë atë. Duhet t’i motivoni ato sepse gjatë kësaj faze ato ndjehen të humbura dhe sikur askush nuk i do.

4. Shijo muajt e fundit të lirisë

Image result for pregnant

Të pasurit një fëmijë është diçka e mrekullueshme. Nënat e ardhshme nuk duhet të dëgjojnë këtë fjali dramatike, sikur jeta e tyre po merr fund. Negativiteti do ndikojë në shtatëzaninë e saj dhe po ashtu do të ndikojë tek fëmija dhe do ta vështirësojë këtë fazë.

5. Ndoshta nuk duhet të hash këtë

Image result for pregnant eating

Dihet që ato dëshirojnë të hanë gjithçka, pasi e shijonë në maksimum. Nesë e kanë vendosur ta konsumojnë, mos i ndaloni!. Kjo ndikon shumë keq tek fëmija sepse sipas psikologëve, ai ushqim që ndalohet gjatë kësaj faze, fëmija pasi të lind nuk do ta hajë atë ushqim që e ka pasur të ndaluar nëna.

6. Po nëse fëmija…

Image result for pregnant thinking

Femrat shtatëzëna nuk kanë dëshirë që të tjerët të hamendësojnë sesi do jetë fëmija e tyre. Ato nuk kanë nevojë për askënd të parashikojë. Sepse ato e ndjejnë atë dhe pa marrë parasysh se si do të duket nëna gjithmonë do ta dojë fëmijën e saj edhe deri në një moshë madhore madje.

Shpërndaje me një shtatzëne!

©Ndryshe