8 këshilla se si ta siguroni veturën tuaj nga vjedhja.

Vendosni gjërat tuaja më të vlefshme në bagazhë.
Former Thief Shares 12 Tips to Save Your Car From Theft

Hajdutët kanë aq pak kohë për të bërë gjënë e tyre saqë pothuajse kurrë nuk e hapin bagazhin. Ata do të vjedhin gjithçka që duket me vlerë  brenda makinës, por kurrë bagazhin. Kjo është arsyeja pse do të ishte me të vërtetë e mençur nga ju të ruani ndonjë send të vlefshëm atje, si valixhet, pallton tuaj, apo edhe çantën tuaj personale.

 

Parkoni gjithmonë aty ku ka drita përreth.

Former Thief Shares 12 Tips to Save Your Car From Theft

Tani, është mjaft e qartë pse parkimi i makinës tuaj në një vend të errët mund të jetë i rrezikshëm. Hajdutët dhe partnerët etyre kurrë nuk hynë në makina që janë të parkuara në hapësira të ndriçuara mirë, por vetëm në ato që janë të parkuara  diku në errësirë. Ju gjithmonë duhet të zgjidhni një vend që ka ca dritë përreth për t’u siguruar që çdo lloj krimi do të shihet nga dikush.

 

 Fshehni sendet tuaja me vlerë nën sediljen e makinës tuaj.

Hidden Sliding Vehicle Lock Box : 12 Steps (with Pictures) - Instructables

Nëse nuk doni ta lini çantën tuaj personale në një vend të dukshëm dhe nuk mund ta vendosni në bagazh, thjesht mund ta vendosni nën sediljen tuaj. Shumica e hajdutëve do të hedhin një vështrim në makinën tuaj para se të futen në të dhe nëse nuk shohin asgjë që ju pëlqen, ata ndoshta do të vazhdojnë tutje. Ata nuk do të rrezikojnë të kapen vetëm për të parë nëse fshehni ndonjë gjë të vlefshme nën sediljen e makinës tuaj.

 

Kontrolloni nëse keni të instaluar një gjurmues GPS në makinën tuaj.

Former Thief Shares 12 Tips to Save Your Car From Theft

Kjo masë mund të drejtohet vetëm ndaj njerëzve shumë të pasur, të cilët kanë një makinë jashtëzakonisht të shtrenjtë, por kjo është një këshillë që të gjithë duhet ta dinë. Ndonjëherë hajdutët profesionistë do të duan të monitorojnë rutinën tuaj të përditshme për një kohë të caktuar në mënyrë që të shohin se kur dhe ku është koha më e mirë për të vjedhur makinën tuaj. Ata madje mund të dëshirojnë të mësojnë se ku po jetoni dhe të vijnë të hyjnë në shtëpinë tuaj

 

 Asnjëherë mos i lini dokumentet me informacionin tuaj personal në makinën tuaj.Former Thief Shares 12 Tips to Save Your Car From Theft

Nëse një hajdut hyn në makinën tuaj dhe nuk gjen asgjë tjetër përveç letrave me emrin dhe adresën tuaj, ata mund të mendojnë të bëjnë një vizitë tani pasi e dinë që ju nuk jeni në shtëpi. Edhe nëse dikush tjetër jeton në shtëpi me ju, ju do të jeni bërë tashmë një shënjestër e hajdutit, i cili do të presë derisa të gjithë të largohen nga lokalet për të bërë lëvizjen e tyre.

 

Asnjëherë mos mbani çelësa rezervë brenda makinës tuaj.

Locked Out of Car | How to Get Keys Out of a Locked Car

Disa njerëz pëlqejnë të mbajnë një set rezervë çelësash në makinën e tyre. Tani që e dini se sa i dukshëm është një veprim si ky, gjithmonë duhet të mbani çelësat në shtëpinë tuaj, në një vend shumë të sigurt që as hajdutët e shtëpive nuk do të jenë në gjendje ta lokalizojnë.

 

Instaloni dritat e sensorit të lëvizjes jashtë shtëpisë tuaj.

Former Thief Shares 12 Tips to Save Your Car From Theft

Është e vërtetë që fatura juaj elektrike do të jetë pak më e lartë se zakonisht, por këto drita funksionojnë vërtet. Shumica e hajdutëve do të vazhdojnë të ecin nëse shohin drita të sensorit të lëvizjes jashtë një shtëpie që po hedh dritë drejt në makinën tuaj të parkuar. Sidoqoftë, duhet të siguroheni që dritat të vendosen në një vend të lartë, në mënyrë që hajdutët të mos mund t’i arrijnë ato. Kur vendosen në një pikë shumë të ulët, hajdutët thjesht heqin llambën dhe vazhdojnë me krimet e tyre.

 

Mos mbani para brenda makinës tuaj.

Former Thief Shares 12 Tips to Save Your Car From Theft

Shumica e njerëzve pëlqejnë të mbajnë disa para brenda makinës së tyre për një rast urgjence. Kur paratë tuaja janë të dukshme, është si ti ftoni hajdutët haptazi të hyjnë në makinën tuaj. Nëse akoma dëshironi të mbani parat në makinë, thjesht gjeni një vend më të sigurt dhe të errët për t’i fshehur. Tavolina dhe pasqyra juaj e sipërme janë 2 vende të shkëlqyera fshehjeje.

 

Sa të dobishme mendoni se janë këto metoda paraprake? A mund të parandalojnë këto me të vërtetë hajdutët që të hyjnë në makinën tuaj? Ju lutemi na tregoni se çfarë mendoni poshtë në seksionin e komenteve.Dhe mos harroni ta shpërndani me dikë që mendoni se mund ti ndihmojë ky informacion!