Disa simptoma që ndodhin kur lini kafen dhe çfarë mund të ju ndodhë

 

 

Luhatjet e humorit

The coffee addiction phenomenon 

Një nga gjërat më të zakonshme që njerëzit përjetojnë kur shkelin zakonin e kafeinës janë luhatjet e humorit. Konsumatorët e zakonshëm të kafeinës janë ata që preken më shumë nga ky problem shqetësues. Sipas Bibliotekës Kombëtare të Mjekësisë, ata mund të zbulojnë tërheqjet e kafeinës më shumë se 170 vjet, që do të thotë se ky nuk është një problem i ri pasi shumë të dyshuar.

 

Lodhja

 Caffeine Addiction and Abuse - Addiction Center

Nuk është e pazakontë që ju të keni probleme për të kryer gjërat kur lini kafenë ose  pijet e gazuara. Fokusi dhe nivelet e energjisë që keni pasur dikur janë ndryshuar për shkak të mungesës së stimulimit. Është provuar që ndalimi i kësaj substance mund të bëjë që ju të jeni të përgjumur.

 

Dhimbje koke

 Is Caffeine Addiction Real? Spotting The Signs of Dependence

Dhimbjet e kokës janë ankesa numër një e dikujt që përpiqet të heqë qafe varësinë nga kafeina. Në fakt, një studim zbuloi se 50 për qind e njerëzve ankohen për këtë simptomë. Ashpërsia e dhimbjeve të kokës është gjithashtu në të gjithë bordin.

 

 

Depresioni

 Coffee addiction. Is it a problem?

Ju mund të bëheni të varur fizikisht dhe psikologjikisht nga kjo substancë. Megjithëse tingëllon marrëzi për dikë që nuk e ka provuar kurrë, kalimi i ndonjë simptome tërheqjeje mund të jetë shumë dëshpërues. Pasi të shkelni dëshirat e trupit tuaj për të, ju gjithashtu duhet të shkelni varësinë tuaj psikologjike.

 

Ankth

Ankthi mund të vijë nga shqetësime psikologjike, ose mund të vijë nga ndjenja se ka diçka që nuk shkon në trupin tuaj. Sidoqoftë, vihet re se sapo të zhduket gjëja që ju ngre dhe shkon, ju luftoni me realitetin që nuk e keni këtë patericë për t’u mbështetur.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!