Si të merresh me dikë që ndërpret çdo bisedë

 Ata ndërpresin për të ndihmuar

someone who interrupts

Njerëzit e tjerë ndërpresin sepse duan të ndihmojnë. Gjatë një bisede, ata plotësojnë boshllëqet tuaja dhe ndërhyjnë në mendimet e tyre. Këta njerëz nuk u pëlqejnë pauzat, ata bëhen të pakëndshëm nga heshtja, kështu që ata do të bëjnë një koment qesharak. Ata nuk janë duke u përpjekur të jenë të pacipë, por duke u përpjekur të të qetësojnë. Mund të duket vetvepruese dhe egoiste nga ana e tyre, por përgjithësisht, ata po përpiqen të jenë të dobishëm.

 

Ata janë në një nxitim

Interruptions in Conversations: 5 Steps to Help Stop People Interrupting  You When Talking | Career | 30Seconds Mom

Shpesh, një person e ndërpret sepse po përpiqen të bëjnë që të shpejtosh. Ata ndiejnë presionin e gjithçkaje që duhet të bëjnë dhe dëshirojnë që ju të mbaroni mendimet tuaja në mënyrë që të mund të ecin përpara. Ndoshta ata po bëjnë shumë gjëra dhe dëgjimi thjesht kërkon shumë kohë në mendjen e tyre. Kjo mund të jetë shumë e dëmshme për folësin. Këta njerëz janë të panjohur se sa të vrazhdë dhe egoistë po tregohen me ju. Ata mund të shkaktojnë dëme të pariparueshme në marrëdhëniet e tyre për shkak të mënyrës se si veprojnë ndaj të tjerëve.

 

Ata janë mërzitur

Discipline Strategies to Teach Kids Not to Interrupt

Kur jeni në një diskutim në grup dhe është e vështirë të marrësh një fjalë, mund të jetë zhgënjyese. Kur dikush ndihet i irrituar sepse ndihet sikur nuk po dëgjohet, ata ndërpresin. Është normale, dhe mbase ju e keni bërë këtë më parë. Në një mjedis grupi, kjo mund të perceptohet si e vrazhdë, por shumë herë lehtësuesi i diskutimit është fajtor që nuk u jep të gjithëve një mundësi për të folur. Një ndihmës i mirë mund të shmangë situatat kur njerëzit ndihen të lënë anash.

 

 

Ata ndërpresin sepse po përpunojnë fjalitë

How to Stop Anyone From Constantly Interrupting… | The Muse

Disa njerëz i përpunojnë idetë e tyre me zë të lartë. Ata entuziazmohen kur fillojnë të kuptojnë mendimin tuaj. Ata duan të bien dakord, të ndërhyjnë në mbështetjen dhe entuziazmin e tyre ndaj jush, por kjo vjen si një ndërprerje e vrazhdë. Këta njerëz duken të pasjellshëm, dhe jashtë kontrollit, por ata në të vërtetë po angazhohen me ju.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!