4 frikëra që po ju ndalojnë të arrini jetën tuaj më të mirë

 

Frika e refuzimit

The Top 10 Fears That Hold People Back in Life, According to a  Psychotherapist | Inc.com

Frika e refuzimit është ndoshta frika më e madhe. Është vendi ku të çojnë pothuajse të gjitha frikat e tjera që do të diskutojmë. Ne të gjithë jemi refuzuar në jetën tonë. Nëse ishte refuzimi nga një universitet, intervistë për punë apo nga dikush nga gjinia e kundërt. Dhe refuzimi dhemb. Na bën të ndihemi të papërshtatshëm. Ul vetëvlerësimin dhe besimin tonë. Në disa raste mund të lëndojë aq keq sa njerëzit madje mund të kalojnë në depresion.

Frikë nga dështimi

Frika nga dështimi është një tjetër arsye e madhe pse shumë njerëz nuk e arrijnë jetën e tyre më të mirë të mundshme. Në fakt, frika nga dështimi mund të jetë aq paralizuese saqë njerëzit thjesht vendosin të zvarritin pa pushim, edhe pse vazhdojnë të flasin për qëllimet e tyre.

Frika nga suksesi

6 Types of Fear of Success (And How to Overcome Them)

Frika nga suksesi është një lloj frike që shumica e njerëzve nuk presin ta shohin në këtë listë. Ndoshta, si një anëtar i Laboratorit të Rritjes Personale, ju jeni gati të krijoni një jetë të suksesshme dhe tashmë po bëni përpjekje për ta realizuar këtë. Megjithatë, nënndërgjegjeshëm, është e mundur të keni frikë nga suksesi për të cilin në të vërtetë po përpiqeni.

Frika nga tallja

Kjo është një formë më delikate e frikës nga refuzimi, por është akoma një faktor masiv kufizues për shumë njerëz në të gjithë botën. Ndoshta dëshironi të filloni një kanal në YouTube ose të regjistroni një kurs, por keni frikë se si do të dukeni para kamerës. Ndoshta ju doni të filloni një biznes që disa nga miqtë ose familja juaj nuk e kuptojnë. Ose mbase keni interesa të caktuara me të cilët disa nga njerëzit rreth jush tallen. Në shumë raste, kemi frikë se gjërat që bëjmë, themi ose pëlqejmë do të tallen dhe tallen me njerëz të tjerë. Kjo frikë do të jetë edhe më e madhe nëse ka të bëjë me mendimet e miqve dhe familjarëve tanë.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!