Pse gjithnjë e më shumë burra kanë filluar të përdorin grimin

 

 

 Burrat përdorën grimin qindra e mijëra vjet më parë.

Why More and More Men Are Starting to Wear Makeup

Po, grimi mashkullorë nuk është diçka e re dhe ne mund ta gjejmë historinë e saj që në Egjiptin e lashtë, ku burrat do të vendosnin vajra dhe yndyrna në lëkurën e tyre për ta mbrojtur atë nga nxehtësia e shkretëtirës dhe rrezet e diellit. Burrat e klasës së lartë të Egjiptit të lashtë shpesh vinin sytë. Ju ndoshta keni parë imazhet e mbretërve egjiptianë me sytë e tyre të veshur trashë me kohl të zi.

 

Burrat nga Roma e lashtë gjithashtu u inkurajuan të përdorin përbërjen nën ndikimin e atyre që i pushtuan, përfshirë Egjiptianët. Burrat romakë nuk vishnin përbërje të ndritshme, pasi shoqëria ishte e vrenjtur. Në vend të kësaj, ata do të vishnin një parfum të lehtë, do të hiqnin qime të caktuara të trupit dhe ndonjëherë do t’i zbardhnin fytyrat.

 

Gjatë kohës së Mbretëreshës Elizabeth I, burrat po pudronin fytyrat e tyre dhe në Japoni në shekullin e 17-të, aktorët meshkuj nga teatri Kabuki do të vinin  një përbërje tërheqëse me vija të kuqe dhe të zeza në një sfond të trashë të bardhë të krijuar me ndihmën miell orizi. Duke iu afruar kohëve moderne, duhet të përmendim epokën e Hollyëood-it të vjetër që solli grimin mashkullorë në ekranin e madh dhe në vëmendjen e publikut.

 

Why More and More Men Are Starting to Wear Makeup

Edhe pse mbajtja e makijazhit nuk është diçka e re për burrat, deri vonë, ishin kryesisht aktorët dhe muzikantët që ishin të grimuar për ta bërë pamjen e tyre në ekran dhe në skenë më tërheqëse dhe të ndritshme. Sot, ne shohim gjithnjë e më shumë burra që përdorin produkte bukurie edhe në jetën e tyre të përditshme, prandaj pse grimi i meshkujve është në rritje tani?

 

 Më shumë produkte bukurie mashkullore po shfaqen në treg.

 

Po, burrat kanë përdorur kozmetikë që nga kohërat antike, por deri vonë kishte shumë pak produkte kozmetike të dizajnuara posaçërisht për burra. Gjërat po ndryshojnë tani pasi më shumë kompani po prodhojnë kozmetikë mashkullore dhe po shesin këto produkte bukurie në sportelet e bukurisë për burra në dyqanet e tyre. Sigurisht, burrat mund të përdorin kozmetikë tradicionale të krijuar për gratë, por disa mund të ndihen ende të pakëndshëm me këtë. Pra, sa më e gjerë të jetë zgjedhja e produkteve të bukurisë mashkullore, aq më shumë burrat inkurajohen t’i provojnë në fytyrat e tyre.

Why More and More Men Are Starting to Wear Makeup

Duket sikur audienca mashkullore është një mundësi e madhe rritjeje për industrinë e bukurisë dhe besohet se ne do të shohim më shumë produkte kozmetikë të synuara nga meshkujt dhe neutralë gjinor në të ardhmen e afërt. Markat e mëdha po prezantojnë koleksione të krijuara posaçërisht për burra. Koleksioni Boy De Chanel nga Chanel, për shembull, ofron një shumëllojshmëri të gjerë të produkteve për bukuri dhe lëkurë për burra, duke përfshirë kremin hidratues, fondatinën, korrektorin, lapsat e syve, balsamin e buzëve dhe manikyrin e thonjve për krijimin e një pamje natyrale.

 

 Ka më shumë ndikues të grimeve mashkullore.

 

Vetëm produktet e bukurisë të dizajnuara nga meshkujt ndoshta nuk do të mjaftonin kjo rritje e madhe në përdorimin e përbërjes mashkullore. Duhet të ketë njerëz që frymëzojnë të tjerët të mos kenë frikë nga stereotipet dhe të provojnë diçka të re. Manny Gutierrez, Jake-Jamie, Gabriel Zamora dhe James Charles  janë vetëm disa artistë të njohur të makijazhit që po ndajnë këshillat e tyre të bukurisë me mijëra burra dhe gra.

Why More and More Men Are Starting to Wear Makeup

Në postimet dhe mësimet e tyre video, këta artistë ndajnë teknikat e përbërjes që mund të ndihmojnë burrat dhe gratë të krijojnë një larmi të madhe pamjesh, nga të lehta dhe natyrore deri te ato të ndritshme dhe festive. Por ajo që është më e rëndësishme është që ata të mësojnë audiencën e tyre të jenë më të sigurt me pamjen e tyre, ta duan veten ashtu si janë dhe të mos kenë frikë nga stigmat, stereotipet dhe gjykimi në mënyrën e tyre për të shprehur veten përmes përbërjes.

 

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!