8 gjëra që shkatërrojnë kuzhinat tona pa i vërejtur fare

Përdorimi i peshqirëve të letrës për të fshirë çdo sipërfaqe10 Ways We Are Ruining Our Kitchens Without Even Noticing

Rezulton se peshqirët prej letre nuk janë të përshtatshëm për të fshirë çdo sipërfaqe, si për shembull, karriket dhe tavolinat e kuzhinave prej qelqi ose prej druri të llakuar. Peshqirët e letrës mund të jenë gërryes, kështu që ekziston rreziku që ato të lënë gërvishtje në këto sipërfaqe delikate. Në vend të kësaj, mund të përdorni një leckë të butë që nuk do të dëmtojë asgjë.

 

Neglizhimi i mënyrës së ruajtjes së thikave tuaja10 Ways We Are Ruining Our Kitchens Without Even Noticing

Një gabim i zakonshëm që shumë prej nesh bëjnë është vendosja e të gjitha thikave së bashku në të njëjtën sirtar. Tehu i tyre nuk mbrohet nga përplasja e vazhdueshme me njëra-tjetrën ndërsa sirtari hapet dhe mbyllet pa pushim. Kjo do të çojë në dëmtimin e tyre të hershëm. Në vend të kësaj, mund të konsideroni ruajtjen e thikave tuaja në një bllok thike ose mbulimin e secilës teh me diçka që mund të parandalojë dëmtimin e tyre.

 

 

 Përdorimi i uthullës për të pastruar gjithçka10 Ways We Are Ruining Our Kitchens Without Even Noticing

Ju duhet të shmangni fërkimin e gjërave si pllakat prej graniti dhe mermeri, pllaka dyshemeje prej guri, sipërfaqe metali, ose dysheme druri me uthull. Ky lëng është me  shumë acid dhe do të shkatërrojë këto sipërfaqe më shpejt se normalisht. Ndërkohë, është e sigurt të pastrosh mikrovalën, pjatalarësen, frigoriferin, lavamanin dhe rubinetat me të.

 

Përzierja e produkteve të nxehta në blender10 Ways We Are Ruining Our Kitchens Without Even Noticing

Lëngjet e nxehta ose ushqimet në një filxhan blender me një kapak të mbyllur mund të jenë të rrezikshëm. Lëngu mund të zgjerohet dhe ngrohtësia e produkteve do të krijojë avull, duke çuar në një presion të madh brenda filxhanit. Në një moment, gjithçka mund të shpërthejë në të gjithë kuzhinën tuaj, duke shkaktuar dëme jo vetëm në kuzhinë , por duke ju djegur edhe juve.

 

Larja e mishit para gatimit të tij10 Ways We Are Ruining Our Kitchens Without Even Noticing

Ky ndikon drejtpërdrejt në shëndetin tuaj.  Një larje e mirë e mishit tuaj nuk do të vrasë asnjë bakterie që mund të jetë mbi të. Në vend të kësaj, ju do ta lani dhe do të promovoni përhapjen e saj diku tjetër. Për shembull, në lavaman, banakë, tavolinë, etj.

 

 

 Gatimi i llojeve të caktuara të ushqimeve në një tigan që nuk ngjitetAmazon.com: T-fal E93808 Professional Nonstick Fry Pan, Nonstick Cookware, 12.5 Inch Pan, Thermo-Spot Heat Indicator, Black: Kitchen & Dining

Është më mirë të shmangni përgatitjen e ushqimeve si domate ose agrume në tigan që nuk ngjit. Arsyeja është se ato janë me shumë acide dhe kur bien në kontakt me sipërfaqen e tiganit, ata e dëmtojnë atë. Mund të përdorni një tigan tjetër, ose një tenxhere të përshtatshme.

 

 

Vendosja e lëvoreve të patates në hedhjen e mbeturinave10 Ways We Are Ruining Our Kitchens Without Even Noticing

Në këtë mënyrë rrezikoni të bllokoni hedhjen e mbeturinave. Ato përmbajnë shumë niseshte që mund të grumbullohen dhe të shndërrohen në një tul të trashë që mund të bllokojë gjithçka. Është më mirë të mbledhësh gjithçka dhe thjesht ta hedhësh në koshin e plehrave.

 

 

Përdorimi i zbardhuesit për pastrimin e mobiljeve të kuzhinës

10 Ways We Are Ruining Our Kitchens Without Even Noticing

Gjithmonë mbani në mend se dollapët në kuzhinën tuaj janë të lyer ose të llakuar, pastrimi duhet të trajtohet me kujdes. Zbardhuesi është një lëng mjaft agresiv dhe duke e përdorur në këtë mënyrë, ju rrezikoni të dëmtoni sipërfaqen. Mund të provoni të përdorni një sapun të butë me një leckë të butë dhe ujë të ngrohtë.

A keni bërë ndonjë nga këto gabime? A keni këshillat tuaja personale për kujdesin e kuzhinës që dëshironi të ndani? Ne duam të dëgjojmë rreth tyre në seksionin e komenteve!