9 mënyra për të mposhtur pesimizmin dhe të rifitoni përsëri lumturinë

Heqni qafe njerëzit toksikë

15 Ways to Beat Pessimism and Regain Your Happiness | 6 Minute Read

Gjëja e parë që duhet të bëni për të filluar të mendoni pozitivisht është të heqni qafe njerëzit toksikë që ju mbajnë mbrapa. Ndoshta ju jeni përfshirë në një marrëdhënie që ka më shumë stuhi sesa mot me diell. Është koha për të marrë kontrollin e jetës tuaj.

 

Numëroni bekimet tuaja

Është e lehtë të shikosh ata përreth teje dhe të mendosh për të gjitha gjërat që nuk i ke. Sidoqoftë, duhet të mësoni të numëroni bekimet tuaja pasi ato janë të shumta.

Nëse jeni ngritur këtë mëngjes në një shtëpi të nxehtë ose të ftohur, atëherë jeni të bekuar. Nëse keni ushqim në tryezën tuaj, njerëz që ju duan dhe një punë që siguron të ardhura, atëherë ju jeni të bekuar pa masë. Ndaloni së shikuari të gjitha gjërat që nuk i keni dhe duhet të filloni të përqendroheni në gjërat që keni.

 

Provoni meditimin

Meditimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të hequr qafe të gjithë fjalët negative që merrni gjatë ditës. Nëse jeni në një ambient me stres të lartë, kjo ka një ndikim tek ju.

Meditimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të pastruar mendjen, trupin dhe shpirtin tuaj. Ju mund ta lini negativitetin që ju pengon. A e dini se të qenit vazhdimisht negativ mund të ketë një efekt dramatik në shëndetin tuaj? Ju duhet të hiqni qafe pesimizmin menjëherë.

 

Ndryshoni dietën tuaj

How to Be Happy - Well Guides - The New York Times

Tani, ju mund të mendoni se dieta dhe pesimizmi nuk janë madje të lidhura ngushtë. Sidoqoftë, do të tronditeni kur zbuloni se zorra dhe truri juaj kanë një lidhje të drejtpërdrejtë. Ushqimet me bazë bimore janë provuar të jenë ato që janë më të mirat për sistemin tuaj.

 

Praktikoni pozitivitetin

Do t’ju duhet pak kohë për të ndryshuar mënyrën tuaj të të menduarit. Nëse gjithmonë keni qenë adhurues i pesimizmit, atëherë marrja e mendjes tuaj për t’u rikualifikuar për t’i parë gjërat ndryshe është sfiduese. Ndaloni veten kur filloni të flisni negativitet dhe rifokusohuni për të parë anën me diell të gjërave.

 

Përdorni pohimet pozitive

People Girl Alone - Free photo on Pixabay

Një mënyrë për të ndaluar pesimizmin është përdorimi i pohimeve pozitive. Provoni të thoni disa gjëra si këto në mëngjes:

 

  • Do të kaloj një ditë të mrekullueshme.
  • Unë jam i denjë për dashuri.
  • Jam mirënjohës për bekimet e mia.
  • Do të bëj diçka të mahnitshme nga jeta ime.
  • Unë refuzoj të lejoj stresin të diktojë qëndrimin tim.

 

Merrni kohë për ju

Jeta është kaotike dhe shumë njerëz nuk u kushtojnë mjaftueshëm kohë nevojave të tyre. Një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të mbajtur të drejtën tuaj është të keni vetëm kohë. Ju mund të bëni një banjë me flluska ose të rrini me fëmijët ose shokët tuaj. Thjesht sigurohuni që të keni kohë në orarin tuaj për të bërë gjërat që doni.

 

Merrni një kafshë shtëpiake

Është e vështirë të qëndrosh i vetmuar ose cinik kur ke një kafshë shtëpiake duke sjellë kaq shumë gëzim në jetën tënde. Nëse keni një kafshë shtëpiake, provoni të kaloni pak kohë cilësore me ta. A e dini se Instituti Kombëtar i Shëndetësisë zbuloi se të pasurit një kafshë shtëpiake mund të ulë stresin tuaj dhe t’ju bëjë një person më të lumtur?

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndhimojë ky informacion!