10 produkte bukurie që Dermatologët rekomandojnë të mos shpenzoni para në to

 

  1. Fasho për njollat e syve

10 Beauty Products Dermatologists Recommend You to Stop Wasting Your Money On

Ata janë të modës, por ato japin vetëm efekte të përkohshme dhe jo afatgjata. Gjithashtu, mund t’i përdorni vetëm një herë, gjë që i bën edhe ata të kushtueshëm. Është më mirë të përdorni një krem ​​dhe zgjat më shumë dhe ka më shumë përfitime.

2. Maska të shtrenjta për fytyrën

10 Beauty Products Dermatologists Recommend You to Stop Wasting Your Money On

Maskat e fytyrës punojnë më thellë në lëkurën tuaj, ndikojnë në poret tuaja dhe lejojnë që lëkura juaj të thithë më shumë përbërës. Sidoqoftë, ato mund të jenë me të vërtetë të shtrenjta dhe ende kanë efektin e menjëhershëm të një shkëlqimi të përkohshëm ose nxitjeje. Hidratimi dhe kremrat diellorë të përditshëm mund të bëjnë shumë më tepër dhe ato nuk janë aq të shtrenjta.

3. Vaj i pastër kokosi

10 Beauty Products Dermatologists Recommend You to Stop Wasting Your Money On

Edhe pse vaji i kokosit është një produkt i kujdesit për veten që shumë prej nesh ndoshta e përdorin, ai ka vetëm një efekt hidratues afatshkurtër. Më vonë, në fakt, mund të bllokojë poret tuaja, veçanërisht nëse jeni duke përdorur vajra të pastër me bazë kokosi. Këto mund të jenë shumë problematike për lëkurën që është e prirur për puçrra dhe akne.

4. Shiritat e poreve

10 Beauty Products Dermatologists Recommend You to Stop Wasting Your Money On

Nëse keni bllokuar poret, ka shumë të ngjarë që thellë në lëkurën tuaj dhe shiritat e poreve nuk do të ndihmojnë këtu. Ajo që ju duhet është një pastrim i thellë.

5. Produkte me bazë xheli

 

Produktet me bazë xheli duhet të përdoren vetëm për lëkurën me prirje për puçrra dhe me vaj. Nëse jeni duke përdorur produkte xheli për lëkurë të thatë nuk do të merrni efekte pozitive, ato do ta thajnë lëkurën tuaj edhe më shumë.

6. Vetë-rigjenirues

10 Beauty Products Dermatologists Recommend You to Stop Wasting Your Money On

Ndoshta një vetë-rigjenerues është zgjidhja më e mirë kur bëhet fjalë për një mënyrë më të shëndetshme dhe më të sigurt për tu nxirë, krahasuar mirë me shtretërit për rrezitje dhe rrezitjen e diellit. Akoma, një dermatolog thotë se është thjesht një mani e pashëndetshme kur bëhet fjalë për ndryshimin e tonit të lëkurës. Ajo gjithashtu shton se lëkura jonë natyrale është më e shëndetshmja dhe se duhet të mendojmë për këtë para se të përpiqemi ta ndryshojmë atë.

7. Tonerë

10 Beauty Products Dermatologists Recommend You to Stop Wasting Your Money On

Tonerët mund t’ju japin një ndjesi të këndshme dhe të butë në lëkurën tuaj dhe mund të jenë të mira për shtresimin dhe heqjen e vajrave. Sidoqoftë, për shumicën e njerëzve, ata dihen që shkaktojnë acarim, kruajtje, skuqje dhe madje mund të prishin barrierën e lëkurës. Paratë që shpenzojmë dhe rreziku që marrim janë thjesht të panevojshme.

8. Krem për sytë

10 Beauty Products Dermatologists Recommend You to Stop Wasting Your Money On

Disa kremra për sytë mund të hidratojnë vërtet lëkurën delikate rreth syve por nuk ka nevojë të përdorni një produkt tjetër vetëm për këtë. Në fakt, shumë dermatologë preferojnë të përdorin të njëjtën krem ​​që përdorin për fytyrën, duart dhe qafën.

9. Kremrat për celulit dhe strija

 

Sipas një dermatologu, kremrat e celulitit dhe të strijave nuk funksionojnë. Ata mund t’i maskojnë përkohësisht duke shkaktuar inflamacion të lëkurës. Nëse vërtet dëshironi të punoni në strijat dhe celulitin, është më mirë të pyesni mjekun tuaj për procedurat mjekësore.

10. Eliksire bukurie

10 Beauty Products Dermatologists Recommend You to Stop Wasting Your Money On

Një eliksir bukurie ka fuqinë të të bëjë të ndjehesh mirë mendërisht menjëherë. Sidoqoftë, është e padobishme për kujdesin e lëkurës. Mund të qetësojë skuqjen tuaj ose të hidratojë lëkurën tuaj, por çështja kryesore është që aroma t’ju bëjë të ndiheni më mirë.

A përdorni ndonjë nga produktet e mësipërme? Çfarë përdorni për kujdesin e lëkurës? A jeni zhgënjyer nga një produkt luksoz më parë?Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!